Bahan-bahan ( saiz 20 cm )
- 2 biji telur
- 1 cawan minyak masak
- 1 cawan gula pasir
- 1 cawan gula perang
- 1 sudu kecil vanila
- 1 1/2 cawan susu cair/segar
- 1/2 cawan air campur dgn 2 sudu kecil nescafe
Bahan B
- 1sudu kecil sodium bicarbonate
- 1/2 cawan serbuk koko
- 2 cawan tepung naik sendiri (tepung kek)
** Cara buat Topping **
- 1/2 cawan coklat masakan
- 1/2 cawan susu cair (x kesah jenama susu ape)
- 1 sudu besar minyak masak
- sedikit gula (untuk maniskan coklat yg pahit 2)
Cara-cara
- Pukul telur hingga kembang
- Masukkan gula dan pukul lagi
- Kemudian masukkan minyak masak
- Ayak semua bahan B dan masukkan sedikit demi sedikit ke dalam telur tadi berselang seli dengan bahan A. Gaul sehingga sebati.
- Bakar pada suhu 180 degree selama 1 jam atau sehingga masak
- Untuk toppingnya.. masukkan semua bahan-bahan ke dalam periuk, dengan api kecik panaskan sampai nampak dah ok...taruk je atas kek yg dah sejuk.
Tiada ulasan:
Catat Ulasan