26 April 2011

REVIEW Kumpulan 7- Wacanaku-Segmen Review dalam Review..


    Assalamualaikum...dan salam sejahtera semua... Semalam join Segmen Review dalam Review oleh PW.... Hari ni PW bagitau dah mula segmen segmen review dalam review akan bermula..So..sebab da join segmen kena la alert sket apa2 yang berkaitan PW....PW da bahagian kepada beberapa kumpulan...pastu PW suruh kita review blog orang lain yang ada dalam kumpulan kita????macamtu gak dengan orang lain yang ada dalam group 2...mak....tolong.....huhu...

   Tapi sebelum start REVIEW...kunang-kunang nak minta maaf byk2 sbb kunang-kunang x penah review blog org lain pon...lagipon blog yang nak di REVIEW sumenye lebih  senior dah agak lama berBLOG dan ramai Follower..tak macam kunang-kunang follower bole di bilang dengan jari kalkulator. salah silap korang jgn mara ek....

blog yang pertama;

Tukang Urut Tradisional
http://macamnilahkita.blogspot.com

Blog ni simple je..tak sakit mata pun masuk blog ni..tenang..aman..
(sebab xde lagu)
 hehe dan banyak info2 terkini..
 sesape nak cari info terkini,cepat2 terjah blog ni.
blog ni guna nama "tukang urut tradisional"..
dengan gambar tuan tanah yang segak,tampan, bergaya..hehe..
Rupanya tuan blog ni merupakan anak kepada 
Allahyarham tabib Hj Yahya bin tabib Hadi. 
dan mewarisi kepakaran mengurut dari ayahnya. 
sesape nak urut,bole jumpa tuan punye blog ye..Tuan blog ni glamor tau..
penah masuk mastika kerana urutan tradisionalnya.

*pesanan untuk tuan blog*


 kalau bole letak la shoutbox dlm blog ni..senang orang nak tinggal jejak..ok..


blog yang kedua;

KatekateKite
http://katekatekite.blogspot.com

Cuba tengok header kat atas 2...empunya blog katekatekite tersenyum manis 
dengan baju berwarna pink...hehe...sweet je...
Blog katekatekite ni bertemakan pink dan putih..ada banyak love lagi...
sesuai tuk empunye blog yg sweet 2...ops..jgn cuba nak ngorat ye..
tunang orang ni..
katekatekite ni tengah nak minta tolong korang 
vote contest blog paling cantik yang dia join. 
Tarikh tutup untuk mengundi adalah 30 April 2011 jam 11.59pm.
Jadi, banyak masa lagi untuk kalian mengundi! 
Jom ramai2 kita tolong vote..klik untuk ke blog  katekatekite. 


*pesanan untuk tuan blog*


kalo bole, letaklah "Baru je Kite Kate" dekat bahagian sidebar. rasanya bahagian sidebar lebih mudah pembaca/pengunjung nampak daripada bahagian bawah post/entri. dan lrtak la 2 3 post ye..
      



Blog yg ketiga;
http://akusukamembebel.blogspot.com/

waaa..tengok header blog bebelan saja... ala2 pahlawan gitu hehe..
Blog bebelan saja ni pon simple je..dan yang pasti tenang....
sebab?xde lagu yang mengganggu emosi kita nak membaca...
dengan bertemakan hitam-kelabu-putih...
memudahkan kita sebagai pembaca senang nak baca entri..



*pesanan untuk tuan blog*


kalau bole, letaklah blog archive kat bahagian atas..
sebab kalo kat bahagian bawah nanti org tak perasan.. bila tak perasan, 
maka???
xbole la orang klik/baca entri kita yang penat2 kita buat..ok..







*Yang baik itu datangnya dari Allah S.W.T
 dan 
Yang buruk itu atas kelemahan diri saya sendiri...
 Tidak perlu lakukan perubahan jika anda suka dengan blog anda.
kunang-kunang


7 ulasan:

mcm ni lah berkata...

aikkk tak sangka kene review,. mekaseh yer,. :)

fazRina berkata...

kepada rakan2 group yg lain jgn lupa review blog kunang-kunang lak..tak saba dah nak tau hehe...

Arif Azmi berkata...

Thanks sebab review.. Blog anda juga telah di-review.. ^^,

http://akusukamembebel.blogspot.com/2011/04/masa-review-blog.html

mcm ni lah berkata...

dah siap dan pi le terjah blog sy tengok entry nye

KatekateKite berkata...

wahhh.....

terimakasih banyak! atas komen tersebut!

tulah, pening gak nak buh mende due tu katne, semalam baru letak, nak buh kat side bar dah panjang sangat, ok2 nanti kite ubah ye!

terimakasih tau atas komen membina tu! =D

sorry, kite belom smpat nak review!

Nurul Alyaa berkata...

singgah sini dari group 11..

jemput ke blog saya..

http://nurulcomeygurl93.blogspot.com/2011/04/segmen-review-dalam-review-review-4.html

KatekateKite berkata...

alamak! sorry sayang.....

nanti dah siap, kite inform yea! =D