01 April 2011

FACEBOOK di tutup hari ni??????

                          FACEBOOK di tutup hari ni??????biar betul....so...ada korang buka FB korang hari ni..xde?cuba la buka sekarang...xpe...i tunggu hehe.......buka la dulu akaun FB korang...teringat FB ye?dah cuba buka laman facebook hari ni....kejap tadi dah bukak?ok..good..haa....macam mane? dapat? Oops! Internet Explorer could not find www.facebook.com
Try reloading: http://www.google.com/url?sa=D&q=http://www.facebook.com/&usg=AFQjCNE1A1_EXJnDLApG3NoNT02jY62oAQ . Perkataan macam ni keluarkan. xkan  FB pun nak buat April Fool kot..

   Facebook merupakan laman sosial yang naik dengan mendadak, rasanya kurang 3 tahun laman ni beroperasi tetapi dah boleh menarik sebahagian besar penduduk dunia. Kalau diperhatikan, sistem facebook amat mempengaruhi psikologi manusia yang boleh membuatkan mereka tahan duduk berjam-jam di depan komputer.

   Lihat saja sebelum kita menulis status, dah ada perkataan “ what’s on your mind ”. Bermakna orang akan menulis apa saja yang terlintas di fikiran samaada berfikir ataupun tidak. Kalau pakai tulis je tanpa berfikir, tu yang jadi gaduh tu. Server yang support facebook juga pantas, bila kita post status baru kita boleh tahu siapa yang komen status kita dengan hanya beberapa saat. Ruangan chat, game, applikasi lain semua bertindak dengan pantas sehinggakan semuanya berada terlalu dekat dengan kita. Jadi, fikiran kita tertumpu untuk melayan rakan-rakan di facebook. Kalau topik tengah best, makin panjang komen lagi lama kita stay depan komputer.

Akhir sekali, penutupan Facebook jika dijalankan juga memang akan menggemparkan dunia tapi dengan keadaannya sekarang ia memang patut ditutup. Semakin hari banyak perkara buruk berlaku di Facebook. Fitnah, pergaduhan dan memburuk2an islam..nabi Muhammad..Tapi, kebenaran berita ni masih lagi diragui. Jika benar Facebook ditutup.. Rakyat Malaysia, bersediakah anda ?

Mungkin betul FB buat April Fool kat aku..Sebab sekejap tadi kira2 (1.20pm) boleh pulak bukak..sedangkan aku try buka fb n nk share post(entry) dari pukul 11 am hingga 12.30 pm x bole2....sabo jela...tapi xjadi masalah langsung pada aku andai betul FB ditutup. Kalau blogger yg ditutup itu menjadi masalah besar buat aku...

Tiada ulasan: